knikarmschermen

Het knikarmscherm is bedoeld voor die situaties waar men een vrije doorloop onder het scherm of een grote uitval nodig heeft.

Knikarmschermen hebben enkele voordelen maar ook enkele nadelen: Grote voordelen zijn de grote breedte en de grote uitval. Nadelen zijn de gevoeligheid voor harde wind en extreme neerslag. Knikarmschermen kan men niet onbeheerd uit laten staan zonder risico. Om deze reden worden knikarmschermen vaak uitgerust met automatische besturingen zodat ze ingetrokken worden zodra de weersomstandigheden verslechteren.
Knikarmschermen zijn er in 2 uitvoeringen:

Het type 2-buis (ook wel het type zijsteun genoemd): bij dit type zijn de armen en de rest van de constructie opgehangen tussen de zijsteunen. 2-buis-schermen zijn er tot een breedte van 5 of 6 meter. De maximale breedte is afhankelijk van de uitval. De bevestigingen van dit scherm zitten altijd aan de buitenzijde van het scherm.

Het type 3-buis (ook wel het type draagbuis genoemd): bij dit type zijn de armen niet aan de zijsteunen maar aan een extra constructie bevestigd. Dit zorgt ervoor dat er een verzwarende constructie aanwezig is die grotere breedtes en uitvallen mogelijk maakt. 3-buis-schermen kunnen, als nodig, geleverd worden met 3 of 4 knikarmen.

De prijs van een knikarmscherm wordt voor een groot gedeelte bepaald door het type kast. Er zijn 3 verschillende typen: het open scherm, de semi-cassette en het cassette-scherm. Het cassette-scherm is volledig gesloten en beschermt dus het doek optimaal in gesloten stand. De semi-cassette is aan de onderzijde open. Het open scherm heeft alleen een afdakje om het doek te beschermen.

E-Zon komt graag naar u toe om u voor te lichten over welk type knikarmscherm geschikt is voor uw situatie en om te bekijken of de gevel of de achterliggende constructie sterk genoeg is om een knikarmscherm aan te bevestigen.

Bekijk de knikarmschermen van Verano.

E-Zon levert knikarmschermen van Verano.

E-Zon is zeer scherp geprijsd zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Telefonisch of per mail kunnen wij u al een vrij nauwkeurige prijsopgave geven. Graag komen wij naar u toe voor advies aan huis of een vrijblijvende prijsopgave. Dit bezoek is natuurlijk geheel vrijblijvend!

Ook kunt u de knikarmschermen komen bekijken in onze showroom. De types Porto, Ipanema, Alicante en Monte Carlo hangen in de showroom. Van de andere types kunnen wij u demomodellen laten zien.

Naast de standaard modellen van Verano kunnen wij ook onze extra scherp geprijsde E-Zon modellen leveren. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Ook de kleuren kunt u bekijken in de winkel. De kleurenstalen van de doeken nemen wij ook altijd mee als wij u voor advies of een offerte thuis bezoeken.


Afspraken voor een vrijblijvende offerte zijn meestal op korte termijn te realiseren. Ook onze levertijd is kort!

Bel voor een telefonische prijsindicatie of een vrijblijvende afspraak aan huis: 024-3502909.

Ipanema

De Ipanema is ons meest verkochte zonnescherm en een ‘cassettescherm’. Dit houdt in dat de stof  goed beschermd wordt tegen alle weersinvloeden wanneer het scherm gesloten is. Bovendien is de oprolbuis mooi verstopt in de cassette en dus aan het oog onttrokken. Dit oogt zeer verfijnd en rustig.

De Ipanema is een zwaar uitgevoerd scherm dat tot een maximale afmeting van 6000 x 3000 mm geleverd kan worden! Zonder meerprijs leverbaar in TZ (blank geanodiseerd aluminium), Ral 9001 (ivoor), wit, Ral 7016 (antraciet) en de structuurlakkleuren VS 716 (antraciet), VS 819 (bruin structuurlak), VS 735 (kwartsgrijs structuurlak).

Porto

De Porto is  een uitstekend zonnescherm van het type ‘semi-cassette’. Dit houdt in dat het zonwerend doek in opgerolde toestand deels is verborgen in de cassette. Hierdoor wordt het doek aan de voorzijde niet vuil. Het zonnescherm oogt sierlijk en vriendelijk door de afgeronde hoeken. Zonder meerprijs leverbaar in TZ (blank geanodiseerd aluminium), Ral 9001 (ivoor), wit, Ral 7016 (antraciet) en de structuurlakkleuren VS 716 (antraciet), VS 819 (bruin structuurlak), VS 735 (kwartsgrijs structuurlak). De Porto is bij een breedte van 5000 mm leverbaar tot 3000 mm uitval en bij 5500 mm breedte tot 2500 mm.

Santos

Machtige Santos
De Santos is een exclusief XL-zonnescherm dat een breedte van maar liefst 6 meter kan bedekken. Het uitval van het zonnescherm is leverbaar tot een indrukwekkende 3,5 meter. Hierdoor kunt u met de Santos een groot terras creëren, waar u met uw hele gezin van de schaduw kunt genieten. Zonder meerprijs leverbaar in Technisch Zilver, RAL 9001 (ivoor), RAL 9010 (wit) en RAL 7016 (antraciet structuurlak)

Alicante

De Alicante is een cassettescherm. Dit houdt in dat de doekrol volledig is opgesloten in een aluminium kast. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een praktische functie; de stof wordt beschermd tegen vuil en weersinvloeden. De cassette is gemaakt van hoogwaardig aluminium dat slijtvast is en zeer onderhoudsvriendelijk. De cassette van de Alicante is opvallend vlak en neemt dus niet veel ruimte is als deze tegen de wand wordt geplaatst. Standaard leverbaar in Technisch Zilver of RAL 9001 (ivoor). De maximale afmeting van de Alicante is 7000 breed en 3000 mm uitval.

Monte Carlo

Met de Monte Carlo kunt u niet alleen een breed, maar ook een diep terras overspannen. Het zonwerend doek kan tot wel 3500 mm worden uitgerold! U bepaalt zelf de hellingshoek van het zonnescherm, die tussen de 5˚ en 35˚ kan liggen. De maximale breedte van de Monte Carlo is 7500 mm. Standaard leverbaar in de omkastingskleuren Technisch Zilver, RAL 9010 (wit), RAL 9001 (ivoor) en RAL 7016 (antraciet).

Cannes

De cassette van dit zonnescherm heeft prachtige ronde vormen en een mooie afwerking. De Cannes is een zwaar zonnescherm maar toch slank vormgegeven. De cassette is van hoogwaardig aluminium en heeft daardoor eveneens een lange levensduur. De Cannes is standaard leverbaar in Technisch Zilver, RAL 9016 (wit) of RAL 9001 (ivoor). De maximale uitval is 4000 mm,de maximale breedte is 12 meter.

Kleuren en soorten kunt bekijken in onze showroom. Kleurstalen van doeken nemen wij altijd mee als wij u thuis bezoeken.
Afspraken voor een vrijblijvende offerte zijn meestal op korte termijn te realiseren. Daarnaast is onze levertijd kort.